Hemmagjort vaniljsocker

Japp, jag tillhör de som gör eget vaniljsocker och nu när jag börjat göra det kan jag inte ens drömma om att börja köpa i affären igen. Det är det enklaste man kan göra nämligen.

Jag gjorde pannkakssmet här i måndags och skulle ha en vaniljstång till den. efter att fröna skrapats ut så brukar nog de flesta slänga vaniljstången, nästa gång gör du såhär:

Ta en diskad och torkad glasburk och häll lite socker i botten. Lägg ner vaniljstången.

Fyll på med socker, förslut burken och låt stå i några dagar.

Efter några dagar häller du socker (som tagit smak av vaniljstången) och vaniljstång i en matberedare och kör tills du får ett fint pulver. Sila genom ett finmasikgt durkslag för att få bort större bitar från vaniljstången. Häll tillbaka i burken. Och ta- da, nu har du ett gott och hemmagjort vaniljsocker!

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg