la choquette

För två veckor sedan var jag på surdegskurs hos Sebastien Boudet och då fick vi göra något som heter la choquette, en liten lätt och söt sak som de också säljer på Petite france. Jag hade tänkt testa att göra det förra helgen men blev sjuk och valde att skjuta upp baket till den här helgen. Det gäller att ha starka armmuskler. Receptet har jag snott rakt av och går att hitta på Sebastiens blogg.


lika bra att mäta upp 300 g mjöl från början.


I grytan ligger 250 g osaltat smör, 5 g salt, 5 g socker, 250 gram vatten och 250 gram mjölk. Koka upp och ta av plattan. Sikta ner mjölet. Lägg på plattan igen och rör om i några minuter. Ta av plattan, lägg ner i en ny bunke och knäck i 10 ägg, ett i taget. Varje ägg ska ha tagits upp av smeten innan nästa klickas i.

Sprita ut på bakplåtspapper med 14 mm tyll (finns på Lagamati som ligger vid Odenplan).


In i ugnen 20-25 minuter.


Färdig och redo att ätas. Några sjönk ihop inne i ugnen och ligger numera i undertecknads mage. De andra ska få följa med mig till jobbet imorgon.

Trevlig kväll!

Kommentarer

Populära inlägg